difuzoare


unelte

 

 

 


accesorii
incinte

tratamente acustice

filtre
componente

tratamente acustice

standuri
şi
rackuri

cabluri
şi
conectori

amplificatoare cutii
accesorii

 

 

 

 

incinte acustice
kit-uri şi
căşti

pickup-uri
CD-playere
DAC-uri
streamere

aparate de
măsură
software
cărţi cd
unelte

 

 

componente filtre:

proiectare şi execuţie filtre:

 

Audio Alchemy vă oferă sisteme de filtre stereo de înaltă calitate. Cererea de proiecte pentru filtre a crescut în ultima perioadă astfel încât pe lângă montajele complet funcţionale pentru un anumit sistem de incinte acustice vă oferim şi planurile de proiectare pentru aplicaţia dumneavoastră.
1. Audio Alchemy începe fiecare proces de proiectare prin măsurarea parametrilor Thiele/Small, a răspunsului în frecvenţă şi a impedanţei tuturor difuzoarelor intr-un spaţiu cvasi anecoic folosind un sistem de măsură foarte precis de la Liberty Instruments.
2. Apoi exportăm aceste date în programul de proiectare al incintei şi analiză a filtrelor. Cu ajutorul parametrilor Thiele/Small şi al informaţiilor despre acustica spaţiului dumneavoastră de audiţie obţinem volumul ideal, cantitatea/tipul de fonoabsorbant necesar şi ocordul optim al incintei, precum şi răspunsul in frecvenţă şi impedanţa sistemului (mid)woofer/incintă şi midrange/incintă în cazul sistemelor pe 3 sau 4 căi.

     
 

3. Amplasarea optimă a difuzoarelor pe baffle-ul (panoul frontal) incintei, cunoaşterea distanţelor (pe toate axele - X, Y şi Z) dintre centrele acustice ale fiecărui difuzor şi centrul acustic al incintei precum şi evaluarea precisă a efectelor difracţiei asupra răspunsului difuzoarelor sunt elemente ESENŢIALE pentru proiectarea unui filtru de calitate şi ca atare luăm foarte în serios obţinerea şi folosirea acestor factori!
4. Cu aceste noi rezultate putem procesa curbele de răspuns ideale pentru fiecare difuzor împreună cu diferite valori ale componentelor din mai multe prototipuri de filtre, selectând continuu diverse topologii care în final să ducă la un răspuns total ideal al sistemului. Pentru acest răspuns urmează să alegem cele mai bune componente care să satisfacă atât cerinţele de proiectare ale filtrului final cât şi ale bugetului alocat.
5. Rezultatul obţinut este o curbă de răspuns foarte liniară până la limitele difuzoarelor selectate. Dacă se doreşte, această metodă poate fi aplicată şi pentru circuitele de liniarizare a impedanţei pentru a crea un răspuns în amplitudine al impedanţei ideal. Astfel, încărcarea incintei prezentată amplificatorului va fi cu siguranţă excelentă, rezultând o pilotare foarte bună!

   
 

Măsurare parametri Thiele/Small

Preţ: 30 €/1-2 Difuzoare/Tip

Măsurare răspuns în frecvenţă şi impedanţă

Preţ: 30 €/1-2 Difuzoare/Tip

   

Calculare volume/amortizări/acorduri incinte

Dacă doriţi să creaţi propriul sistem de incinte acustice, dar aveţi nevoie de asistenţă în conceperea design-ului vă putem ajuta să realizaţi aceste incinte prin serviciul nostru de calculare volume/amortizări/acorduri incinte.
Acest serviciu de design computerizat îl folosim şi noi în stadiile iniţiale de proiectare ale propriilor incinte acustice şi reprezintă un excelent punct de pornire care adesea necesită doar mici modificări sau deloc.
Vă vom recomanda tipul de cabinet necesar - bass-reflex, cutie închisă etc. - împreună cu dimensiunile portului (pentru incinta bass-reflex), cantitatea şi dispunerea materialului fonoabsorbant
în interiorul incintei precum şi volumul fizic al boxei (Vb). Pentru a ne permite să vă recomandăm un design teoretic acurat vă rugăm să ne furnizaţi detalii despre difuzoarele alese. Bineînţeles, ne-ar face plăcere să vă asistăm cu sfaturi dacă aveţi nevoie de ajutor şi la selectarea difuzoarelor.

Preţ: 39.60 €/Design
Acest serviciu este gratuit dacă achiziţionaţi difuzoarele de la Audio Alchemy

Proiectare cabinete incinte

Putem furniza desenele tehnice ale design-ului cabinetului dorit. Vă rugăm să ne daţi dimensiunile exterioare ale incintei dorite şi o schiţă de principiu precum şi o listă cu difuzoarele care vor fi folosite.

Preţ începând de la 161.20 €/Design
Cereţi preţul special dacă achiziţionaţi difuzoarele de la Audio Alchemy

Proiectare filtre pe 2, 3 sau 4 căi

Pentru incinte deja existente, proiectarea filtrelor conţine:
- schema filtrului şi lista completă a componentelor necesare,
- graficele cu răspunsul în frecvenţă măsurat în ax al incintei acustice/difuzoare si cu impedanţa (amplitudine şi fază) sistemului.
Pentru incinte acustice prototip, proiectarea filtrelor conţine:
- volumul ideal, cantitatea/tipul de fonoabsorbant necesar şi ocordul optim al incintei în funcţie de condiţiile acustice unice din camera de audiţie,
- planul incintei acustice cu amplasarea optimă a difuzoarelor pe baffle (panoul frontal),
- schema filtrului şi lista completă a componentelor necesare,
- graficele cu răspunsul în frecvenţă măsurat în ax al incintei acustice/difuzoare si cu impedanţa (amplitudine şi fază) sistemului.


Preţurile sunt numai pentru proiectarea filtrelor. Componentele şi asamblarea filtrelor se calculează separat în funcţie de calitatea componentelor selectate. Filtrele executate manual de Audio Alchemy se livrează pereche cu garanţie 12 luni.

Preţ începând de la 79.70 €
Cereţi preţul special dacă achiziţionaţi difuzoarele de la Audio Alchemy

Proiectarea complet optimizată a incintelor acustice

Procesul de proiectare al filtrelor duce la concluzia că nu există crossover-e "universale" care să se potrivească la orice combinaţie de difuzoare. Acestea nu au niciodată un răspuns plat şi impedanţa prezentată amplificatoarelor este mai degrabă una complexă decât una simplă de 4 sau 8 ohmi. Din experienţa noastră ştim că procesul de proiectare implică mult mai mult decât o simplă măsurătoare şi analiza acestei măsurători.

Procesul de proiectare complet optimizată începe cu analiza echipamentului audio pe care îl deţineţi sau doriţi să îl achiziţionaţi precum şi cu analiza spaţiului acustic în care se va desfăşura aplicaţia audio viitoare (stereo sau home cinema).
Odată stabilite aceste deziderate începem lucrul prin construirea incintei dumneavoastră (sau a unei incinte de test dacă intenţionaţi să construiţi personal versiunea finală a ei). Pentru că răspunsul difuzoarelor variază mult în funcţie de lăţimea baffle-ului şi de amplasarea lor pe baffle, toate măsurătorile electrice şi acustice vor fi efectuate exact pe cabinetul ce va constitui incinta acustică finală.
Tipurile de măsurători pe care le facem sunt răspunsul în frecvenţă şi impedanţă. Răspunsul în frecvenţă va fi efectuat atât în ax cât şi off-axis şi la distanţe multiple pentru a determina cel mai bun punct de filtrare la care difuzoarele alese se vor comporta optim.
Următorul pas din procesul de proiectare complet optimizată implică exportul şi analiza măsurătorilor efectuate în software-ul de optimizare profesională unde putem procesa curbele de răspuns ideale pentru fiecare difuzor împreună cu diferite valori ale componentelor din mai multe prototipuri de filtre, selectând continuu diverse topologii care în final să ducă la un răspuns total ideal al sistemului.
Odată terminat proiectul teoretic facem un filtru de test pentru a reface măsurătorile cât mai acurate. Când difuzoarele sunt în funcţiune (în lumea reală), în cele mai multe cazuri ele se manifestă destul de diferit faţă de ceea ce sugerează programul de optimizare.
După ce filtrul de test este cât mai apropiat de proiectul teoretic urmează să facem voicing-ul într-o cameră de audiţie reală. Această evaluare se face cu preferinţele dumneavoastră muzicale pe un amplificator din categoria celui pe care îl veţi folosi (solid state sau pe lămpi). Astfel vom face ultimele intervenţii asupra filtrului de test înainte de asamblarea finală.
În această ultimă etapă construim versiunea finală a filtrului folosind mărcile de componente pe care le doriţi. Inductorii sunt măsuraţi exact la valorile proiectate şi condensatorii sunt potriviţi identici (matching). Filtrele complete sunt măsurate din nou în sistem pentru a treia oară, asigurându-ne astfel că proiectul este unul pe care îl veţi îndrăgi mulţi ani de acum înainte!
Nu în ultimul rând vă oferim asistenţă tehnică (telefon, email) dacă doriţi să reajustaţi filtrele finale după noi preferinţe sau pentru a vă răspunde la întrebări legate de acestea.
Preţurile sunt numai pentru proiectarea complet optimizată a incintelor acustice. Preţul total depinde de mărimea, complexitatea şi finisajul cabinetelor incintelor acustice, preţul difuzoarelor, al componentelor şi al accesoriilor alese. Incintele acustice executate manual de Audio Alchemy se livrează cu o garanţie de 5 ani!

Preţ începând de la 520.80 €
Cereţi preţul special dacă achiziţionaţi difuzoarele de la Audio Alchemy